Een incassobureau kan niets

“Een incassobureau mag eigenlijk niets. Er kunnen geen dwangmaatregelen worden opgelegd en daarom heeft het geen zin om een incassobureau in te schakelen.

Dit soort uitspraken worden nog weleens gedaan door mensen die de incassobranch niet goed begrijpen. Waar deze uitspraken door hun bedoeld is als zwakte, is dit juist de kracht van een incassobureau.

Lage kosten

Tegen relatief lage kosten worden klanten/schuldenaren in staat gesteld om zonder tussenkomst van een deurwaarder/advocaat alsnog hun betalingsverplichtingen na te komen. Dit scheelt u en uw klant/schuldenaar dus hoge kosten.

Wanneer de schuldenaar niet bereid is om buitengerechtelijk te betalen, dan schakelt een incassobureau met een partnerdeurwaarder en/of advocaat. Dit houdt in dat de deurwaarder en/of advocaat het traject in samenwerking met het incassobureau zal vervolgen.

Blog picture

Deurwaarder

Een deurwaarder heeft wettelijke bevoegdheden om betalingen af te dwingen. Een deurwaarder mag bijvoorbeeld beslag leggen op spullen, inkomsten of kan een woning laten ontruimen. Wanneer een deurwaarder deze dwangmaatregelen toepast, worden er kosten berekend. Deze kosten kunnen alleen bij toereikende verhaalsmogelijkheden op de schuldenaar worden verhaald.

Incassobureau

Een incassobureau biedt met deze reden de perfecte oplossing voor het innen van achterstallige vorderingen. Een adequaat incassokantoor kan zonder uw klant/schuldenaar op hoge kosten te jagen uw vordering incasseren en draagt er zorg voor dat de klantrelatie behouden blijft. Mocht de betaling onverhoopt niet geïncasseerd kunnen worden zonder tussenkomst van een rechter, dan kan er altijd worden overgegaan tot het nemen van gerechtelijke stappen.

Dien via deze link snel en makkelijk uw facturen in voor de kosteloze incassoprocedure. Wij gaan kosteloos achter uw openstaande vordering aan. U ontvangt bij incassering het volledige factuurbedrag, de wettelijke rente en een succespremie. Deze manier van werken is uniek in Nederland.

Wilt u weten hoe hoog de kosten zijn die aan uw klant/debiteur worden belast wanneer u uw vordering uit handen geeft? Gebruik dan onze gratis incassocalculator.

Heeft u vragen en/of wilt u actie ondernemen? Laat ons u helpen.

Neem contact op