Wat betekent bewindvoering voor schuldeisers?

Bewindvoering is een juridische status die wordt ingesteld wanneer een persoon niet in staat is zijn eigen financiën te beheren vanwege bijvoorbeeld leeftijd, gezondheid of andere redenen. Wanneer een persoon onder bewindvoering wordt geplaatst, wordt een bewindvoerder aangesteld om zijn of haar financiële zaken te beheren en te beschermen.

De gevolgen van bewindvoering kunnen significant zijn voor schuldeisers die openstaande vorderingen hebben op de persoon in kwestie. Wanneer een debiteur onder bewind wordt geplaatst, kan dit invloed hebben op de mogelijkheid van schuldeisers om betaling te verkrijgen voor verschuldigde bedragen.

Schulden vóór toetreding tot bewindvoering:

Voor schuldeisers met vorderingen die dateren van vóór de toetreding van de debiteur tot bewindvoering, blijven de kansen op het verkrijgen van betaling doorgaans bestaan. De bewindvoerder zal een inventaris opstellen van de bezittingen en schulden van de persoon onder bewind. Deze schulden worden meegenomen in het beheer van de bewindvoerder en er kan een afbetalingsregeling worden opgesteld.

Schulden na toetreding tot bewindvoering:

De situatie wordt complexer wanneer schulden worden gemaakt door de debiteur nadat deze onder bewindvoering is geplaatst. In veel rechtsgebieden is de bewindvoerder verantwoordelijk voor het beheer van financiën om nieuwe schulden te voorkomen. Schuldeisers die te maken hebben met schulden die zijn ontstaan na de toetreding tot bewindvoering, hebben doorgaans verschillende opties:

  1. Verzoek tot betaling: In sommige gevallen kunnen schuldeisers proberen betaling te verkrijgen voor de schulden die na de bewindvoering zijn ontstaan. Dit kan echter afhangen van de aard van de schulden, de reden waarom ze zijn ontstaan en of de bewindvoerder op de hoogte was van deze nieuwe schulden.
  2. Juridisch advies inwinnen: Het is essentieel voor schuldeisers om juridisch advies in te winnen bij een gespecialiseerde advocaat. Deze kan de specifieke omstandigheden beoordelen en helpen bepalen of er mogelijkheden zijn om betaling te verkrijgen voor schulden die na de bewindvoering zijn ontstaan.
  3. Rechtsgang: Afhankelijk van de situatie en lokale wetgeving kunnen schuldeisers een juridische procedure aanspannen om te proberen betaling te verkrijgen voor nieuwe schulden die zijn gemaakt nadat de debiteur onder bewindvoering is geplaatst. Dit kan echter variëren afhankelijk van de omstandigheden en wetten in het betreffende rechtsgebied.

Het is belangrijk om te benadrukken dat elke situatie uniek is en afhankelijk is van verschillende factoren, waaronder de wetgeving in het betreffende rechtsgebied en de omstandigheden rondom de bewindvoering en ontstane schulden.

Beïnvloeden betaling schulden

Voor schuldeisers kan bewindvoering de mogelijkheid om betaling te verkrijgen voor openstaande schulden beïnvloeden, vooral wanneer nieuwe schulden zijn ontstaan nadat de debiteur onder bewindvoering is geplaatst. Het is raadzaam om professioneel juridisch advies in te winnen om de mogelijkheden te begrijpen en de beste koers van actie te bepalen.

Conclusie

Voor schuldeisers kan bewindvoering de mogelijkheid om betaling te verkrijgen voor openstaande schulden beïnvloeden, vooral wanneer nieuwe schulden zijn ontstaan nadat de debiteur onder bewindvoering is geplaatst. Het is raadzaam om professioneel juridisch advies in te winnen om de mogelijkheden te begrijpen en de beste koers van actie te bepalen.

Met dit schrijven bieden we een algemeen overzicht van de gevolgen voor schuldeisers bij bewindvoering en schulden die na toetreding tot bewindvoering zijn ontstaan. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat wetten en regels kunnen variëren per rechtsgebied, met deze reden bevelen we dan ook om een juridisch adviseur te raadplegen, specifiek voor uw situatie, wanneer u hiermee te maken krijgt.

Uniek

Wanneer u samenwerkt met Money Management B.V. dan ontvangt u het geïncasseerde factuurbedrag, de wettelijke rente en een succespremie. Dit bieden wij als enige bureau aan! U ontvangt dus meer dan u uit handen geeft.

Let op dat u bij andere incassobureaus mogelijk hoge kosten belast krijgt wanneer zij de vordering succesvol hebben geïncasseerd, dit is een valkuil waar meerdere ondernemers intrappen.

Neem gerust contact met ons op als u nog vragen heeft. Dit is altijd geheel vrijblijvend.

Wilt u meer informatie over onze incassoprocedure?

Gratis incasso