No Cure, No Pay Incasso:

Een Reddingsboei voor Ondernemers

Het runnen van een bedrijf is geen eenvoudige taak en een van de meest frustrerende uitdagingen waar ondernemers mee te maken krijgen, is het omgaan met onbetaalde facturen. Onbetaalde facturen kunnen enorm belastend zijn voor uw cashflow, de groei van uw bedrijf belemmeren en onnodige stress veroorzaken. Gelukkig is er een oplossing die deze last kan verlichten en een reddingsboei kan bieden voor bedrijven: het no cure, no pay incassoproces. In deze blogpost zullen we het concept van een no cure, no pay incassoproces verkennen en de voordelen ervan voor bedrijven bespreken.

Wat is een No Cure, No Pay Incassobureau?

Een no cure, no pay incassobureau is een gespecialiseerde dienstverlener die bedrijven helpt bij het innen van onbetaalde schulden. In tegenstelling tot traditionele incassobureaus die vooraf kosten in rekening brengen, werkt een no cure, no pay bureau op basis van prestatie. Ze brengen alleen kosten in rekening als ze de schuld succesvol innen, zodat bedrijven niets vooraf hoeven te betalen.

Hoe werkt het?

Het werkingsprincipe van een no cure, no pay incassobureau is eenvoudig, maar effectief. Wanneer u samenwerkt met zo’n bureau, nemen zij de verantwoordelijkheid op zich om de onbetaalde schulden namens u te achterhalen en te innen. Hier volgt een stapsgewijze uitleg van het proces:

  1. Evaluatie: Het bureau beoordeelt uw uitstaande schulden en bepaalt hun haalbaarheid voor inning. Ze houden rekening met factoren zoals de leeftijd van de schuld, de financiële situatie van de debiteur en de waarschijnlijkheid van succesvolle inning.
  2. Communicatie: Het bureau legt contact met de debiteur, waarbij ze gebruikmaken van verschillende communicatiekanalen zoals brieven, e-mails en telefoongesprekken. Ze handhaven een professionele benadering terwijl ze werken aan het oplossen van de openstaande schuld.
  3. Onderhandeling: Indien nodig voert het bureau onderhandelingen met de debiteur om tot een wederzijds aanvaardbare oplossing te komen. Dit kan betalingsregelingen, schikkingen of andere regelingen omvatten die helpen de schuld te innen, terwijl de zakelijke relatie indien gewenst behouden blijft.
  4. Inningsproces: Zodra er een overeenkomst is bereikt, zorgt het bureau ervoor dat de schuld tijdig wordt geïnd. Ze volgen het betalingsproces nauwlettend en blijven actief opvolgen totdat de schuld volledig is geïnd.

Voordelen voor Bedrijven

  1. Geen financieel risico: Het grootste voordeel van een no cure, no pay incassobureau is dat bedrijven geen financieel risico lopen. U betaalt alleen kosten als het bureau de schuld succesvol int. Dit elimineert eventuele vooraf gemaakte kosten en zorgt ervoor dat u een gemotiveerde partner heeft die werkt aan het innen van uw geld.
  2. Tijds- en middelenbesparing: Het achtervolgen van onbetaalde schulden is een tijdrovende en kostbare taak. Door dit proces uit te besteden aan een incassobureau, bespaart u waardevolle tijd en kunt u uw middelen richten op kernactiviteiten van uw bedrijf. Dit stelt u in staat om u te concentreren op het laten groeien van uw bedrijf in plaats van verstrikt te raken in de complexiteiten van schuldinning.
  3. Expertise en ervaring: No cure, no pay incassobureaus zijn gespecialiseerd in schuldinning. Ze beschikken over een team van ervaren professionals die de complexiteit van het proces begrijpen. Ze passen effectieve strategieën toe, hebben juridische kennis en beschikken over geavanceerde tools om de kans op succesvolle inning te maximaliseren.
  4. Verbeterde cashflow: Onbetaalde schulden kunnen aanzienlijke gevolgen hebben voor uw cashflow, waardoor uw vermogen om leveranciers te betalen, te investeren in groei of dagelijkse operationele kosten te dekken, wordt beperkt. Door samen te werken met een incassobureau verhoogt u de kans om onbetaalde schulden te innen, wat leidt tot een verbeterde cashflow en financiële stabiliteit voor uw bedrijf.

Bereid u voor

Het incasseren van achterstallige facturen bij lastige debiteuren start bij een goede voorbereiding. Om ervoor te zorgen dat het contact niet uitmondt in een vervelende discussie en om de kans op het succesvol incasseren van de achterstallige facturen te vergroten, speelt voorbereiding een belangrijke rol.

Ook geven wij u graag de volgende drie spreekwoorden mee welke wij regelmatig gebruiken binnen onze organisatie: een beller is sneller, bellen is geld tellen en telefoneren is incasseren. Oftewel, wij raden aan om telefonisch contact op te nemen met uw debiteur, zeker wanneer betaling uitblijft na het versturen van een herinnering. Hieronder treft u een aantal aspecten welke u in uw voorbereiding kunt opnemen.

Conclusie

Het omgaan met onbetaalde schulden is een uitdaging waar de meeste bedrijven op een bepaald moment mee te maken krijgen. Een no cure, no pay incassobureau biedt een praktische oplossing door de verantwoordelijkheid voor het innen van deze schulden namens u op zich te nemen. Met hun expertise, prestatiegerichte vergoedingen en toewijding aan succesvolle schuldinning, bieden deze bureaus bedrijven een reddingsboei. Door samen te werken met een betrouwbaar no cure, no pay incassobureau kunt u financiële lasten verlichten, tijd en middelen besparen en de cashflow van uw bedrijf verbeteren.

Uniek

Wanneer u samenwerkt met Money Management B.V. dan ontvangt u het factuurbedrag, de wettelijke rente en een succespremie. Dit bieden wij als enige bureau aan! U ontvangt dus meer dan u uit handen geeft.

Let op dat u bij andere incassobureaus mogelijk hoge kosten belast krijgt wanneer zij de vordering succesvol hebben geïncasseerd, dit is een valkuil waar meerdere ondernemers intrappen.

Neem gerust contact met ons op als u nog vragen heeft. Dit is altijd geheel vrijblijvend.

Wilt u meer informatie over onze incassoprocedure?

Gratis incasso